2012. január 15., vasárnap

Miért vásároljunk digitális fényképezőgépet?

Mert még nincs, de szeretnénk egy olyan hobbival foglalkozni, ami sok örömet szerezhet nekünk, a családunknak és a barátainknak. Ha szűkösebbek az anyagi lehetőségek, az aukciós oldalakon és a hirdetésekben tömegével találhatunk régi, de még jól működő fényképezőgépeket.

Elromlott a fényképezőgépünk, és gazdaságosan nem javítható. Sok esetben a javítás költsége – főleg olcsóbb gép esetén – összemérhető egy új készülék árával. Ilyenkor inkább érdemes egy újba beruházni – megnyugtató az az 1-2 év garancia :) – mint majdnem annyit rákölteni a régire. Szerencsés esetben megúszható a javíttatás, nekem a fényképezőgépem automatikusan felpattanó vakuja ment tönkre. Nem nyílt ki, csak kioldott a retesz. Kipiszkáltam, villanni villant rendesen. Utánajártam, szállítási költséggel együtt több, mint tízezer forint lett volna a javítás. Ez azért elég húzós. Viszont egy befőttesgumival simán rögzíteni tudom a kinyílt állapotában, és így rendben működik :).

Komolyabban szeretnénk foglalkozni a fotózással, és jelenlegi gépünk tudása már kevés. A kisebb kompakt gépek kevés kézi beállítási lehetőséggel rendelkeznek. Arra készültek, hogy egyszerűen, könnyen és különösebb felkészültség nélkül lehessen velük fotózni. Tartalmaznak motívumprogramokat, melyekkel a legtöbb szituáció megoldható (tájkép, portré, sport, éjszakai felvétel stb.), de nem sok beavatkozást engednek a működésbe. Ilyenkor jöhet szóba a csere egy olyan gépre, mely nagyobb teret engedhet a kreativitásunknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése