2012. január 25., szerda

Ha egyet ismersz, ismered mindet... :) (5.rész)

Következzen az az oldala a gépnek, melyet ( elméletileg :) ) a legtöbbet fogunk látni.

Fotózásra készen :)
A legnagyobb területet a kijelző foglalja el. Ezek mára már kinőtték a gyermekbetegségeiket, kellően éles, kontrasztos képet adnak a témáról. Az erős napsütés viszont kifoghat rajtuk :). Azért ne legyenek illúzióink, ekkora kijelzőn szinte minden kép tűélesnek tűnik, a fotózás eredményét számítógépen visszanézve néha érhet minket meglepetés. A kijelző nagyon sok áramot fogyaszt, célszerű a beállításoknál a lehető legrövidebb világítási időt kiválasztani, hogy kíméljük az elemeket/akkukat.

A zoom kapcsoló funkcióit már korábban áttekintettük. A következő tolókapcsoló az álló illetve a mozgókép felvétel üzemmódot választja ki...

Spielberg reszkess! Felvétel! :D
A videó rögzítés indítására és leállítására az exponálógombbal szolgál. Az álló és mozgóképek visszanézését a lejátszás gombbal indíthatjuk el.

Nézzük, mit csináltunk? :)
A következő vezérlőgomb négy funkció gyors elérésére szolgál, illetve a menüben mozoghatunk vele, továbbá visszanézéskor a zoomgombbal felnagyított képet görgethetjük a segítségével. A középső kerek kapcsolóval a beállításokat hagyhatjuk jóvá ( "leokézhatjuk" :D ).

A kijelző beállításai
Mosolykeresés
Vaku üzemmód választó ( a vörös-szem csökkentés ezen a gépen nem a vezérlőgombbal, hanem a menüből választható :( )
Az önkioldó beállításai ( Mennyire akarunk szaladni? :D ), kikapcsolva, 10 illetve 2 másodperc késleltetés az exponáló gomb lenyomásától
A fényképezőgép menüjébe ezzel a gombbal léphetünk be. A menü és a törlés gomb közötti visszajelző a memória működését jelzi.

Az elrontott fotókat és videókat ezzel a gombbal törölhetjük

A legtöbb belépő szintű kompakt masinán hasonló kezelőszerveket találhatunk. Az elrendezés, a kialakítás eltérhet, de a funkciók kb. ugyanazok. Ismerkedjünk bátran a gépünkkel :). A működés részletes leírásához még sok bejegyzésre lesz szükség... :)
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése