2012. február 19., vasárnap

Fényképek átvitele a számítógépre ( Windows XP )

Sikerült egy XP-t használó gép közelébe kerülnöm, gyorsan ki is használtam a lehetőséget, hogy a fotók áttöltésének a folyamatát bemutathassam ezen a rendszeren is :). Ugyanúgy kikapcsolt állapotban csatlakoztatjuk a fényképezőgépet a számítógéphez. Bekapcsolása után itt is érzékeli az új hardvert, közben több üzenetet is kapunk:





Az illesztőprogram telepítve lett, már használható az eszköz

Válasszuk a képek másolását. Itt beállíthatjuk azt is, hogy ez legyen az alapértelmezett művelet.
Ha nem indulna el automatikusan az átvitel, akkor a "Start menü / Minden program / Kellékek / Képolvasó és fényképezőgép varázslója" útvonalon találjuk a szükséges alkalmazást

Megkeresi a képeket és a videókat...

Csak menjünk tovább :)

Ha nem akarunk egy képet átmásolni, vegyük ki a zöld pipa jelzést a sarkánál

Adjunk olyan nevet a képeknek, amelyek később segítenek az azonosításában. Választhatunk másik mappát is, illetve itt állíthatjuk be azt is, hogy a másolás végén a képek törlődjenek a fényképezőgépről.

Ha szükséges, új mappát is létrehozhatunk

Átmásolja a képeket, videókat

Amennyiben kértük, le is törli őket a fényképezőgépről

Befejeztük az átvitelt

Még egy összegző ablakot kapunk búcsúzóul...

A célmappa megnyílik, a most másolt képek, videók ki vannak jelölve, ha másolatot szeretnénk készíteni egy másik lemezre, így könnyen megtehetjük ( az ördög nem alszik - jobb az óvatosság )

Láthatjuk, hogy bár eltérő felülettel találkoztunk, az átvitel menete szinte teljesen megegyezik a Vista-nál leírtakkal. Természetesen itt is kapcsoljuk ki a fényképezőgépet, mielőtt az USB kábelt eltávolítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése